Categories
Recipes Workshops

Verwentelteefjes

Het perfecte zondagmorgen onbijtje-op-bed om iemand lekker mee te verrassen, en ook niet zo ingewikkeld om het te maken ☺

Verwentelteefjes: een perfect verwen onbijt
Verwentelteefjes: Het perfecte verwen ontbijt.

Wat heb je nodig:
– Koekepan
– Spatula
– Grote beslagkom
– Een garde
– Kleiner bakje om de banaan in te prakken
– Vork
– Een bord voor de ongebakken verwentelteefjes

Ingredienten voor 2 verwentelteefjes:
– 4 plakjes oud wit brood. Vers brood absobeert het beslag lang niet zo goed.
– 2 eieren
– snufje zout
– 200 ml melk
– boter om mee te bakken
– 1 grote banaan
– beetje poedersuiker
– lekkere vruchten of bessen zoals framboos, blauwe bessen, bramen en aardbeien

1. Was je handen ☺ Doe de melk in de beslagkom met een snufje zout. Voeg de eieren toe, en klop het met de garde tot een mooi geheel.

2. Dompel elk sneetje brood stuk voor stuk onder in het beslag en leg het even apart op een bord om even te laten rusten en het beslag te laten absorberen.

3. Prak intussen je banaan fijn in een apart bakje met de vork.

4. Was je vruchten, en als ze eenmaal wat droog zijn kan je ze besprenkelen met een beetje poedersuiker, om het zurige van de bessen te balanceren.

5. Neem een plakje verwentelteef en smeer de banaan erop, leg er dan een paar vruchtjes of bessen op en doe vervolgens weer een, met banaan besmeerd, plakje verwentelteef op.

5. Op een matig vuur verwarm je je koekenpan voor, doe er een klontje boter bij en als de boter is gesmolten kan je je verwentelteefje voorzichtig in de pan leggen. Denk eraan dat je dit voorzichtig doet, de boter kan opspatten als je het erin gooit, wat natuurlijk niet de bedoeling is want die boter is heel heet!

6. Na een paar minuutjes, dat moet je zelf ook even goed in de gaten houden, worden de randjes van het onderste plakje bruin en kan je je verwentelteefje omdraaien.

7. Serveer het met een glaasje verse sinaasappelsap en je begint de dag met een lach ☺

TIP: Een snufje zout, is als je een beetje zout pakt tussen je duim en je wijsvinger. Als je hele kleine vingertjes hebt mag je er wel twee doen hoor!

Verwentelteefjes
Verwentelteefjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *